Senior affärsaktuarie

Är du en engagerad aktuarie som vill ta nästa steg i din karriär? Just nu söker vi en affärsaktuarie inom sakförsäkringar som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med kunniga kollegor. Folksams affärsaktuarieroll är unik i branschen – här får du möjlighet att arbeta brett inom aktuarieyrket och specialisera inom det område som just du brinner mest för!

För en lämplig kandidat finns det möjlighet att kombinera 50% av tjänsten som systemaktuarie och arbeta både med systemtekniska och aktuariella frågor. Tjänsten är tillsvidareanställning och erbjuder dig mycket goda möjligheter att utvecklas i din roll som aktuarie och kan delvis anpassas utifrån din kompetens, erfarenhet och preferenser.

I Folksamgruppen gör du skillnad genom att bidra till att våra kunder känner sig trygga i en hållbar värld. Vi har arbetat länge med hållbarhet och tar hela tiden nya initiativ för en bättre värld. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Just nu pågår det ett spännande projekt på Aktuarie Sak för att undersöka möjligheten att använda maskininlärningsmetoder i reservsättningen. Vill du vara med på denna resa?

Det här gör du som affärs- och systemaktuarie på Folksam

Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams aktuariella beräkningar och processer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Bokslut, reservsättning och rapportering
  • Utveckla reservsättningsmetoder och -modeller
  • Bistå i utveckling av nya och befintliga produkter och erbjudanden
  • Utföra riskpremieberäkningar och analyser
  • Stötta affären med aktuariell kompetens
  • Kravställa i utvecklingen av nytt försäkringssystem

Som systemaktuarie ansvarar du för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariella beräkningar och datahantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Utveckla, effektivisera och dokumentera datahantering och datakvalitet
  • Kravställa, förvalta och säkerställa data till aktuariella modeller och myndighetsrapportering
  • Kravställa gentemot mjukvaruleverantörer
  • Programmera aktuariella beräkningar

Du arbetar i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, aktuariefunktionen, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelning.

Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för sakförsäkringar i Folksam. Vi är kring 25 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 220 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med möjlighet till distansarbete.

Vill du veta mer om hur det är att jobba som aktuarie på Folksam? Här berättar Johan mer om sitt jobb. Kanske är han din nya kollega?

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har några års erfarenhet som aktuarie inom sakförsäkringar, gärna med erfarenhet från reservsättning. Du har en akademisk examen inom matematik, matematisk statistik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller teknisk fysik alternativt motsvarande kompetens.

Vidare är praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet eller Data Science meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, och tidigare programmeringskunskaper i SAS, SQL, R, Python eller VBA.

Som person är du driven, flexibel, strukturerad och kan samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Du trivs med att jobba såväl självständigt som att vara en del av ett team. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning och delar våra värderingar – personlig, engagerad och ansvarstagande.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 16 oktober 2022.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Emmi Sarinko, avdelningschef sakgruppen, 0722 30 20 61 eller emmi.sarinko@folksam.se

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Länk till ansökan.