Movestic söker Affärsaktuarier

Movestic Liv & Pension söker seniora affärsaktuarier inom fond- och personriskförsäkring.
Är du en erfaren affärsaktuarie inom antingen fond- eller personriskförsäkring som motiveras av att utveckla, förbättra och vill ta ett större ansvar inom en snabbfotad organisation? Movestic Liv & Pension befinner sig i ett intensivt och spännande skede präglat av förändring. Hos Movestic erbjuds du en möjlighet att arbeta med helheten i en digitaliserings- och förändringsresa med fokus på nya affärsmöjligheter. Till vår chefsaktuariegrupp söker vi två aktuarier, den ena inom fondförsäkring och den andra inom personriskförsäkring. Hos oss får du chansen att vara med och driva utvecklingen antingen inom affärsområdet Sparande & Pension (fond) eller affärsområdet Liv & Hälsa (risk).
Tjänsten är placerad på Movestics huvudkontor i mycket trevliga och lättillgängliga lokaler i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57, i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Chefsaktuariegruppen på Movestic Liv & Pension består förutom av chefsaktuarien av fyra aktuarier och är central inom bolaget. Som fond- eller personriskaktuarie förväntas du ta ett helhetsansvar för det aktuariella arbetet inom ditt affärsområde vilket innefattar hela flödet, bland annat prissättning, analys och uppföljning av produktlönsamhet, metoder och antaganden för reservsättning samt kassaflödesmodellering.
Du kommer att ha ett nära samarbete med andra aktuarier, produktspecialister samt med flera interna funktioner, inklusive ledning. Du förväntas initiera förändringar och vidareutveckla beräkningsmodeller. Du har en god kommunikationsförmåga och trivs med att jobba i nära samarbete med affärssidan.
Tjänsten passar dig som är en senior specialist och vill arbeta med helheten. Du har stor förmåga att ta tag i processer för förbättring och förändring samt har god förståelse för prissättningsfrågor inom fondförsäkring eller risk-/sakförsäkring.
Kvalifikationer och egenskaper
Till dessa två tjänster söker vi dig med minst fem års erfarenhet som aktuarie inom Fond- (alt Trad) försäkring eller personrisk-/sakförsäkring. Du har en akademisk examen inom matematik/matematisk statistik eller är civilingenjör med inriktning finansiell matematik eller jämförbar erfarenhet.
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker en person som är lösningsorienterad, analytisk, självständig, nyfiken och med ett tydligt driv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du arbetar gärna med kontinuerliga förbättringar med målet att nå hållbara lösningar som ökar effektivitet inom affären på sikt.
Om företaget
Movestic har sedan starten 2000 vuxit från noll i förvaltat kapital till över 30 miljarder SEK och till en portfölj om 500 000 försäkringar genom att utmana branschen med entreprenörskap och affärsmässighet i fokus. Nu står Movestic inför nästa utmaning – att omfamna och leda den
digitala förvandlingen i branschen med utgångspunkt i kundens behov och framtida förväntningar. Movestic lägger stort fokus på förändringsvilja och kompetens och är idag 140 personer där många är specialister, inom sina respektive områden, med stort affärs- och förändringsfokus.

Din ansökan:
Skicka din ansökan till HR-specialist Katarina Sörqvist på katarina.sorqvist@movestic.se snarast.

Här är en länk till annonsen som PDF.