SPP söker Senior Aktuarie

Om företaget
I SPP/Storebrand arbetar vi varje dag för att skapa en framtid att glädjas åt. Vi är modiga vägvisare, och hållbarhet är ledstjärnan i allt vi gör. Var med oss på att göra skillnad. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid

SPP är en del av Storebrand. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom att fokusera på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom ansvarsfulla investeringar. SPP har idag drygt 400 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Vi är utsedda till världens mest hållbara försäkringskoncern under World Economic Forum 2017 och 2018.

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning.

Aktuarie på SPP
SPP:s aktuarieavdelning är en ung grupp men ändå en grupp med stor erfarenhet. På SPP jobbar aktuarieavdelningen inte bara med aktuariella frågor, utan som aktuarie på SPP förväntas du ha en vilja att se helheten och att jobba brett med alla avdelningar på bolaget.

Som aktuarie på SPP har du en specialistkompetens och utför traditionella aktuariella arbetsuppgifter. Men du är också en central person i allt som händer i bolaget, du förväntas att komma med lösningar på komplexa problem och du ska på ett pedagogiskt sätt kunna förklara invecklade lösningar för övriga bolaget. Huvuduppgiften första åren kommer att vara inriktat mot den Norska och Irländska affären, Storebrand Filialen och Europlan, vilket innebär att sätta sig in i Norska och Irländska regelverk för att hitta framtida lösningar för produkterna. Eftersom vi är en ung grupp, är det en självklarhet för utvecklingen att kunna skifta arbetsuppgifter och inte bli kvar i ett spår för länge. I rollen som aktuarie på SPP får du både en djup aktuariekunskap och en bred försäkringskunskap vilket ger stora möjligheter till fortsatt utveckling båden inom och utanför aktuarieområden.

På SPP finns möjligheten att utvecklas som aktuarie, men vi uppmuntrar även andra karriärsvägar för aktuarier då vi vet att aktuarierna med sin kompetens behövs på många centrala positioner i bolaget.

Kvalifikation
Du har jobbat som aktuarie i 5 år.

Person
Viktigt för att lyckas i din aktuarieroll på SPP är att:
Du har eget driv
Du vågar ifrågasätta
Du tar ansvar för leveranser

Information och kontakt
Fredrik Mases, Aktuariechef, 070 732 59 97
Helena Sandin HR-Partner, 070 991 34 11
Mattias Thunström, Finansförbundet 08-451 70 88
Johan von Rosen, Akademikerföreningen, 08-451 72 63

Sista ansökningsdag 2018-11-15

Ansök på

https://www.spp.se/om-spp/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/