SPP Konsult söker Junior Aktuariekonsult inom Beräkningsområdet

SPP Konsult är ett bolag inom Storebrandkoncernen som erbjuder konsulttjänster till större företag inom pensionsområdet. Vi har djup kompetens, lång erfarenhet och ett starkt varumärke hos både klassiska industriföretag och nya snabbväxande aktörer. SPP Konsult erbjuder tjänster inom områdena: Beräkningar, Global mobilitet och Processer och data. Vi är ca 20 medarbetare som sitter tillsammans med övriga koncernen i lokaler centralt i Stockholm.

Marknaden för pensioner förändras i snabb takt. Nya regleringar och moderna digitala aktörer gör att gamla sanningar ifrågasätts och källor för intäkter och kostnader förflyttas från ”allt ingår” till en transparent affärsmodell. Det blir allt viktigare med en tydlig modell för hur arvoden tas ut ur produkter och tjänster. Komplexiteten för företagen som köper pensioner ökar, och vi hjälper till att hantera denna situation. SPP Konsult kommer de närmaste åren att växa och även expandera inom nya områden, och nu behöver vi nya kollegor som vill vara med och förändra pensionsbranschen.

OM ROLLEN
Beräkningsområdet är i fokus både på kort sikt men också för våra tillväxtplaner de kommande åren. Vi hjälper våra kunder att lösa komplexa problem genom att strukturera och analysera data från olika källor. Exempel på konsultuppdrag där aktuariekonsulterna är mest aktiva nu är pensionsskuldsberäkningar (t.ex. IAS-19), kompensationskalkyler samt konstruktion av premiemodeller. Vi kommer även att expandera inom närliggande aktuariella och finansiella områden. Som aktuariekonsult kommer du att:

  • Självständigt sälja konsultuppdrag genom kundkontakter hos våra befintliga kunder och samarbetspartners.
  • Leverera egna konsultuppdrag samt delta som specialist i konsultteam vid utförande av större konsultuppdrag.
  • Löpande utveckla och kvalitetssäkra våra interna tekniska beräkningsstöd.
  • Vara delaktig i utvecklingen av SPP Konsults nya tjänsteerbjudande.
  • Aktivt bearbeta nya kunder inom ditt nätverk.

OM DIG
Vi söker dig som har intresse för konsultarbete och en relevant akademisk utbildning med inriktning mot teknik och/eller matematik. Kunskap om och erfarenhet av Excel är viktigt för snabba leveranser till kund. Dessutom är ett stort intresse för programmering av värde, då vi ser en tillväxt av digitala tjänster inom vårt område. Det är en merit om du har erfarenhet inom pensionsområdet och är självgående i utförandet av olika typer av beräkningar. Rollen förutsätter att du är en god kommunikatör och hanterar svenska såväl som engelska i både tal och skrift. Nätverk och kontakter hos blivande och potentiella kunder är en stor merit.

För att passa in i rollen bör du vara analytisk, affärs- och resultatinriktad, ansvarstagande och engagerad. Arbetet bedrivs både självständigt och i team och därför är en god samarbetsförmåga en självklarhet.

VI ERBJUDER DIG

  • En stimulerande arbetsmiljö att fortsätta utveckla dina kunskaper inom pensions- och konsultområdet.
  • En del av ett team bestående av några av de vassaste individerna som verkar på den svenska tjänstepensionsmarknaden.
  • Vi är en del i Storebrand vilket ger dig möjlighet till erfarenhetsutbyte, karriärutveckling och kontakter över landsgränserna.
  • Moderna lokaler mitt i City med tillgång till eget gym och Svanen-märkt personalrestaurang.

Kontakt och information
SPP har en ambition att bli den ledande aktören inom övrig tjänstepension som förutsätter kontinuerlig kunskapsutveckling. Vi har därför valt att alla medarbetare och chefer hos oss som har kundkontakt och distribuerar försäkring ska certifieras i samarbete med InsureSec, vilket du som nyanställd också kommer få möjlighet att göra om du saknar giltig licens.

För frågor om tjänsten ta kontakt med Åke Freij, Verkställande Direktör, SPP Konsult, tel 070-879 13 46 eller Sofie Pemer, Talent Acquisition Specialist, sofie.pemer@spp.se

Lokala fackförbund
Mattias Thunström, Finansförbundet, tel 070-864 41 11
Anna Peltovuori, Akademikerföreningen, tel 070-648 17 55

Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer sker löpande.

SPP är som en del av den finansiella sektorn mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta genomförs, med kandidatens samtycke, en bakgrundskontroll under anställningsprocessen slutskede som innebär kontroll av personalia, ekonomiska förhållanden och juridiska frågor. Även CV och annan ansökningsdokumentation kan komma att verifieras.

Ansök via: https://storebrand.wd3.myworkdayjobs.com/en-US/SPP_Careers/job/Stockholm/SPP-Konsult-sker-Junior-Aktuariekonsult-inom-Berkningsomrdet_R-803681