Senior Livaktuarie till Skandia

Skandiakoncernen kan delas upp i försäkring, bank och kapitalförvaltning där försäkring är det största området. Försäkring ansvarar, som första linje, för all försäkringsaffär i Sverige.

Till gruppen Produktstrategi & Lönsamhetsstyrning, med ansvar att driva strategisk utveckling inom hela produktområdet, söker vi nu en erfaren aktuarie inom ömsesidig traditionell försäkring. Du rapporterar till chefen för Sparprodukter & Erbjudandeutveckling men arbetar med Produktstrategi & Lönsamhetsstyrning för alla försäkringsprodukter. Det innebär att du får ett brett kontaktnät och har ett nära samarbete med bland annat de olika produktcheferna och chefaktuariefunktionen.

Din roll
Som specialist i gruppen ansvarar du tillsammans med tre kollegor för att utveckla, driva och implementera Skandias produktstrategi och lönsamhetsstyrning för både spar- och riskförsäkringar. Detta innefattar att på ett strategiskt plan utveckla de ömsesidiga traditionella liv- och riskförsäkringsprodukterna och ramverken däromkring. Ramverken som ingår i ansvarsområdet är bland annat garantiutformning, konsolideringspolicy samt kontribution- och skälighetsfrågor. I rollen som senior livaktuarie förväntas du ta ansvar för och driva dessa frågor för de traditionella livprodukterna.

Din profil För att lyckas i rollen måste du vara analytisk, leveransfokuserad och självständigt kunna driva frågeställningar. Du kan se uppgifter i ett större perspektiv samtidigt som du har ett sinne för detaljer. Rollen kräver också att du är strukturerad, har god samarbetsförmåga och en god kommunikativ förmåga, såväl i muntlig som i skriftlig form.

Din bakgrund
Vi söker dig som har djup och bred kunskap om traditionell livförsäkring, gärna både spar- och riskförsäkringar. Du ska ha flera års erfarenhet av kvalificerade analys- och utredningsuppdrag och inneha kunskap inom försäkringsteknik och försäkringsjuridik. Låter detta som en tjänst för dig? Urval och intervjuer sker löpande, så sök redan idag!

 

Läs hela annonsen som PDF här.

Välkommen med din ansökan!