Movestic söker Aktuarie med intresse för digitalisering och modellering

Movestic Liv & Pension är inne i ett intensivt och spännande skede präglat av förändring. Vi söker en fondförsäkringsaktuarie som vill vara delaktig i våra stora satsningar för att nå vårt mål: att leda den digitala utvecklingen i branschen. Rollen är bred och du arbetar med hela det aktuariella flödet inom vårt största affärsområde; Sparande & Pension. Med många kontaktytor och med främsta fokus på affären kommer rätt person dessutom sätta sin prägel på denna roll och vara med i vårt kontinuerliga förbättrings- och utvecklingsarbete.

Arbetsbeskrivning

Chefaktuariegruppen på Movestic Liv & Pension består av chefaktuarien, som rapporterar till VD och ingår i stabsledningen, samt fyra aktuarier. Som affärsaktuarie för affärsområdet Sparande & Pension förväntas du vilja jobba med ett helhetsperspektiv som innefattar bland annat prissättning, analys och uppföljning av produktlönsamhet, metoder och antaganden för reservsättning samt kassaflödesmodellering och vidareutveckling av beräkningsmodeller.

Funktionen är central inom bolaget och du kommer att ha ett nära samarbete med din grupp såväl som med andra aktuarier inom verksamheten. Dessutom samarbetar ni med produktspecialister, KAM samt flera interna funktioner, däribland ledningsgrupp.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan 57B i centrala Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har åtminstone tre års erfarenhet som aktuarie inom fond- eller tradförsäkring, som också hunnit få tyngd inom modellering (gärna i RAFM/Moses) och som nu vill bredda dig med bland annat prissättning. Du har högst troligtvis en akademisk examen inom matematik/matematisk statistik eller är civilingenjör med inriktning finansiell matematik.

Då vi är ett företag i förändring, med många projekt och utmaningar framför oss, bör du som person uppskatta att arbeta i en händelserik organisation. Du förväntas vilja driva egna frågor, komma med förslag och vara med i det kontinuerliga digitaliserings-, utvecklings- och förbättringsarbetet, varför nyfikenhet och intresse för digitalisering såväl som affären är uppskattat.

Läs mer här och sök här.

Här finns annonsen som PDF med kontaktuppgifter.

Välkommen!