Modellaktuarie

Är du någon att räkna med? Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss, ta ansvar och förändra!

Vi i modellteamet ansvar för fond-, sjuk- och tradmodellen och nu behöver vi förstärka med en kollega som vill jobba med tradmodellen. Vi är ett glatt gäng på fem medarbetare som tillsammans med konsulthjälp utvecklar och förvaltar våra modeller.

Folksam har funnits i över 100 år och fyra miljoner kunder räknar med oss för sin trygghet. Därför söker vi nu dig som vill vara med för att beräkna framtidens risker, behov och produkter.

Det här fokuserar vi i modellteamet på idag 

Vi som jobbar med fokus på traditionell försäkring driver och arbetar intensivt med att ta fram en väl fungerande lönsamhetsmodell för Folksams livbolag. Vi säkerställer att övriga livmodeller är korrekta och pålitliga, dokumenterade med god kvalité och enligt den gemensamma standarden vi håller på att skapa tillsammans i teamet. Vårt mål är att det ska bli enkelt att förvalta, förstå samt använda våra modeller inom så många områden som möjligt!

Exempel på arbetsuppgifter i teamet:

  • Driva utvecklingen av modellerna framåt med hjälp av teamet och andra intressenter.
  • Bidra i arbetet med att säkerställa beräkningar, analyser och underlag håller tillräckligt god kvalité och utförs enligt gemensam standard.
  • Agera proaktivt i arbeten med utvecklingen av gemensamma processer i avseendet att underlätta arbetet för sektionen.

Du tillhör sektion Aktuarie liv där vi är cirka 50 medarbetare. Vi jobbar i olika team med en gemensam sektionsprioritering. Vårt arbetssätt ger dig stora möjligheter att vara med och påverka både din och dina kollegors vardag. Vi är övertygande om att teamet är starkare än jaget och att arbetet blir både bättre och roligare med bra samarbeten! Om du är nyfiken på att höra mer så hör av dig.

Är det dig vi söker?

Jobbar du idag inom försäkring- eller bankvärlden och känner att det är dags att pröva något nytt?

Vi söker dig som har goda programmeringskunskaper och erfarenheter från modellutveckling inom traditionell försäkring.

Vi värdesätter även försäkringskunskap, teamarbete, nyfikenhet och ett eget driv hos vararandra. Vårt arbetssätt tillåter oss att testa, utvärdera och förbättra vilket gör det till både ett roligt och utmanande arbete.

Hos oss finns det många möjligheter till utveckling och som aktuarie på Folksam kan du göra intern karriär. Är du nyfiken på att veta mer om oss redan nu? Här kan du läsa några intervjuer med bland andra Emmi, Vilma och Filip där de berättar om sina jobb. Kanske är de dina nya kollegor?

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 10 mars 2024.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Lisa Svantesson, 072-580 64 14 eller lisa.svantesson@folksam.se.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Klicka här för att komma till ansökan.