Löf: Bli vår nästa aktuarie

Löf är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi försäkrar och förebygger skador i sjukvården. Vill du ta nästa steg och arbeta som aktuarie i en utvecklande roll kan du vara den vi söker.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I denna tjänst får du möjlighet att arbeta brett som aktuarie. I arbetet ingår reservsättning och prissättning samt utveckling av metodik, arbete med ORSA, boksluts- och myndighetsrapportering, deltagande i projekt samt olika typer av försäkringstekniska analyser, verksamhetsanalyser och insikter till vår skadeverksamhet. Det ingår också utveckling av relevanta delar i system som exempelvis reservsättningsverktyg och beslutsstöd. Du arbetar främst tillsammans med ytterligare en aktuarie som du leder och coachar. Du rapporterar direkt till Digitalstödschef.

Om dig som medarbetare

För att passa in hos oss är du en social, prestigelös och lyhörd person med en god analytisk förmåga. I din roll möter du olika intressenter och det är viktigt att vara pedagogisk och att förklara målgruppsanpassat och utifrån kunskapsnivå. Du har ett coachande och stöttande förhållningssätt och trivs med att leda och sprida kunskap. Du har ett driv att hitta lösningar på problem och vill gärna bidra till utveckling. Det är en fördel om du är intresserad av ny teknik och maskininlärning.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot matematik/matematisk statistik eller är ingenjör med inriktning mot finansiell matematik. Studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Du har minst 5 års yrkeserfarenhet som aktuarie med inriktning mot sakförsäkring eller vid myndighet eller som revisor etc. Du har goda kunskaper inom reservsättningsmetoder och beräkningar samt Solvens II, Officepaketet, SAS samt goda kunskaper i engelska. Kunskaper i VBA är meriterande.

Inte vilket jobb som helst

På Löf arbetar vi mål- och värderingsstyrt. Våra värdeord, Aktiv, Effektiv, Respektfull, och Professionell, genomsyrar vårt sätt att arbeta.  

Precis som vi bryr oss om våra kunder, bryr vi oss om våra medarbetare och vill ge dig förutsättningar för utvecklas och göra ett så bra jobb som möjligt. Vi erbjuder en god företagskultur, ett omfattande kompetensutvecklingsprogram, breda hälso- och personalvårdsinsatser och nära samverkan med dina kollegor. Vi har också valt att ha ett flexibelt arbetsupplägg och vår arbetsplats finns i moderna lokaler centralt placerat i Stockholm.

På Löf har vi ett trevligt klimat och det pågår ständigt erfarenhetsutbyte.

Om oss

Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättningen till patienter som skadas i vården, samt bidra till att antalet vårdrelaterade skador minskar. Vår arbetsplats ligger på Södermalm i Stockholm och tillsammans är vi cirka 190 medarbetare som jobbar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet.  Mer information om Löf hittar du på www.lof.se

Vi ser fram mot din ansökan

Skicka cv och personligt brev när du söker tjänsten. Eftersom urvalsprocessen sker löpande är det bra om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är 2024-02-22.

Personuppgifterna i din ansökan behandlas enbart i rekryteringssyfte och kommer att sparas i maximalt två år.

 
Ansökan hittar du via denna länk.