Länsförsäkringar Fondliv söker aktuarie med intresse för modellering

Till Länsförsäkringar Fondlivs aktuarieavdelning söker vi en aktuarie med ett stort intresse för modellering och analys.

Om jobbet
Du kommer att ingå i en aktuarieavdelning bestående av fem personer som tillsammans utför aktuariellt arbete avseende fondförsäkring, garantiförsäkring och riskförsäkring. I din roll kommer du bland annat att arbeta med reservsättning, riskberäkning, lönsamhetsanalys och ALM. Jobbet erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas i din roll som aktuarie och tjänsten kan anpassas utifrån din kompetens, erfarenhet och preferenser. Tjänsten är baserad på Gärdet i Stockholm.

Vem är du?
Det är viktigt att du har ett intresse för och erfarenhet av modellering av livförsäkringsprodukter. Som person är du analytisk och målinriktad samt har ett personligt driv. I din roll som aktuarie arbetar du ofta med andra delar av verksamheten varför det är viktigt att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi vill att du har följande bakgrund:
 Examen inom matematik alternativt matematisk statistisk och/eller civilingenjörsexamen
 Några års arbetslivserfarenhet som aktuarie inom fond-/livförsäkring
 Intresse för och erfarenhet av modellering

Om oss
Länsförsäkringar Fondliv är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB och är länsförsäkringsgruppens fondförsäkringsbolag som erbjuder pensionssparande och trygghetslösningar främst inom tjänstepension. Vår målsättning är att ta en ledande position på liv- och pensionsmarknaden och vi strävar efter att våra liv- och pensionskunder ska uppleva Länsförsäkringar som begripliga, trygga och nära.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 31 maj, så tveka inte att söka redan idag.

Ansökan: https://bit.ly/2IpmKEM

Om du har frågor,
Markus Sjöström, chef, telefon 08-588 402 53
Bitte Franzén Molander, kontaktombud SACO, telefon 08-588 403 79
Susanne Hirsch, kontaktombud FTF, telefon 08-588 406 35