Länsförsäkringar: Aktuarie

Har du en examen inom matematik eller matematisk statistik och har tidigare arbetat som Aktuarie inom fond eller livförsäkringsbolag? Har du dessutom en god analytisk förmåga samtidigt som du är självständig och tar egna initiativ? Vi erbjuder nu en tjänst där du har stora möjligheter att utvecklas i din roll som Aktuarie. Låter det intressant? Välkommen att läsa mer!

Om jobbet

Rollen som Aktuarie hos Länsförsäkringar Fondliv innefattar att genomföra beräkningar för solvensändamål, finansiell redovisning och lönsamhetsanalys. Du kommer med din aktuariella kompetens stödja övriga avdelningar i produktfrågor, prissättningsanalys och systemfrågor.

Tjänsten innebär en bred aktuarieroll som innefattar allt från Solvensrapportering till att svara på kundfrågor, på samma sätt som för alla på avdelningen, dock med inriktning att köra modeller i Risk Agility, viss modellutveckling samt med stor tyngdpunkt att hålla sig uppdaterad kring solvensregelverket och översynen av detta. Eftersom vi står i ett skede där förändringar sker inom avdelningen och bolaget  finns det goda möjligheter att vara med och påverka vårt arbetssätt och våra processer.

Vem är du?

För att passa in i rollen har du en examen i matematik eller matematisk statistik eller motsvarande med relevanta kurser inom aktuarieprogrammet. Du har flera års erfarenhet av att arbeta som aktuarie inom fond eller livförsäkringsbolag och det är meriterande om du har erfarenhet av Solvens 2 och modellering i Risk Agility. Du har goda kunskaper inom Excel och har du kunskaper inom SQL är det meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du har en god analytisk förmåga och ett stort intresse för att analysera resultat och beräkningar. Du är självständig, tar eget ansvar och egna initiativ. Du kan förklara försäkringstekniska beräkningar för olika grupper med olika kompetenser på ett pedagogiskt sätt. Du har lätt för att samarbeta i grupp, vilket innebär att du tar hänsyn till andras olikheter och  respekterar andra.

Om oss

Jag heter Malin Düring och som chef är jag empatisk och pedagogisk. Jag har stort tålamod och stor respekt för varje individs olikhet och kompetens. Jag ställer höga krav på både mig själv och alla medarbetare inom avdelningen. Jag förväntar mig att vår nästa medarbetare är analytisk, har ett starkt eget driv och målmedvetenhet samtidigt som vår nya medarbetare är  lyhörd inför gruppens utmaningar som helhet och kan ställa om och ställa upp. Jag förväntar mig även att det finns ett intresse för att jobba brett och en vilja att utveckla sig inom nya områden inom aktuarieavdelningen.

Mer information och ansökan

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Länk för ansökan: https://jobb.lansforsakringar.se/LansforsakringarAB/job/Stockholm-Aktuarie/735865102/?locale=sv_SE

Kontaktpersoner

Malin Düring, Aktuariechef, 073 662 72 36

Kontaktperson Forena: Susanne Hirsch 08-588 406 35

Kontaktperson Saco: Bitte Franzén-Molander 08 588 403 79

Sista ansökningsdag: 2021-12-02

Kort om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsplats: Stockholm

Kontaktperson: Chef:  Malin Düring, 073 662 72 36

Vill du vara en del av något större?

För oss på Länsförsäkringar är alltid uppdraget större och engagemanget bredare än att bara sälja försäkringar och bankprodukter. Hos oss är du med och stöttar det lokala arbetet i att skapa trygghet för både människor och samhällen. Att vara en del av något större blir en naturlig del av din vardag.