Folksam söker affärsaktuarie

Affärsaktuarie inom olycksfallsförsäkringar
Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidare och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för olycksfallsförsäkringar.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Vi har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen är du en nyckelspelare i att förverkliga det.

Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Vi är kring 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.

Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams riskförsäkringar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Bokslut och rapportering
• Produktutveckling
• Riskvärdering och analys av nya affärer
• Kontakter med affärspartners

Du arbetar i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.

Är du den vi söker? Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie, gärna med erfarenhet av att arbeta med personriskprodukter. Vidare har du en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens. Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss god programmeringsvana i SAS och goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel.

För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar – personlig, engagerad och ansvarstagande.

Så här söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast den 24 maj 2020. Vi tar endast emot ansökningar via Folksams rekryteringssystem.