Folksam: Engagerade affärsaktuarier

Vi söker engagerade affärsaktuarier som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. För rätt person finns möjlighet att bredda sig och att även jobba som systemaktuarie. Tjänsten är tillsvidareanställning och som affärsaktuarie kommer du att jobba med ansvar för sakförsäkringar.

I Folksamgruppen gör du skillnad genom att bidra till att våra kunder känner sig trygga i en hållbar värld. Vi har arbetat länge med hållbarhet och tar hela tiden nya initiativ för en bättre värld.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Vill du vara med på denna resa? Hos oss får du möjlighet att arbeta både med reservsättning och tillsammans med affären!

Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam

Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams sakprodukter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i affärsaktuarierollen är:

  • Bokslut, reservsättning och rapportering
  • Bistå i utveckling av nya och befintliga produkter
  • Utföra riskpremieberäkningar och analyser
  • Stötta affären med aktuariell kompetens
  • Kravställa i utvecklingen av nytt försäkringssystem

Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.

Som systemaktuarie har du ett särskilt fokus på interaktion mellan den aktuariella och den systemtekniska kompetensen. I rollen som systemaktuarie ansvarar du för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariell beräkning och datahantering.

Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för sakförsäkringar i Folksam. Vi är kring 25 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 220 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med möjlighet till distansarbete.

Är du den vi söker?

Vi söker främst dig som har något eller några års arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie eller motsvarade, gärna med erfarenhet av att arbeta med sakförsäkring. Alternativt är du nyexaminerad och vill starta din karriär i ett stort försäkringsbolag med många möjligheter att utvecklas och växa som aktuarie. Du har en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens.

En akademisk examen med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet av systemrelaterat arbete är meriterande. Vidare är praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, och tidigare programmeringskunskaper i SAS, SQL och VBA är meriterande.

Som person är du självgående, flexibel, strukturerad och kan samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Du trivs med att jobba såväl självständigt som att vara en del av ett team. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning och delar våra värderingar – personlig, engagerad och ansvarstagande.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 22 november 2021.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Karin Nyreröd, tf avdelningschef sakgruppen, 072-230 20 62 eller karin.nyrerod@folksam.se

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade