Chef Aktuariefunktionen

Vill du leda en grupp med stor utvecklingspotential genom innovativ målsättning och aktuariellt arbete? Är du en driven ledare med dokumenterade ledarskapserfarenheter som dessutom har kunskaper om solvensregelverk och såväl praktiskt som teoretiskt aktuariearbete? Då är du precis den vi söker! Hos oss får du stort mandat att ta vår aktuariefunktion vidare genom vår förändringsresa mot att förbättra vår gemensamma analytiska förmåga.  

Om jobbet

Som chef för gruppen kommer du att leda gruppen Aktuariefunktionen samt själv vara ansvarig aktuariefunktion för tre länsförsäkringsbolag. Vi är just nu i en förändringsresa och du  ska drivas av att ständigt utveckla dig själv och andra där du som chef har personalansvar och ekonomiskt ansvar för din grupp. Som ansvarig för Aktuariefunktionen jobbar du med solvens II-relaterade frågor.

Du kommer att arbeta både i team och individuellt. Det formella ansvaret är individuellt men mycket av arbetet sker i samordnad form då det finns synergier och stordriftsfördelar mellan länsförsäkringsgruppens 26 sakförsäkringsbolag. Detta medför att du har ett stort kunskapsutbyte med dina kollegor, där du förväntas att bidra. I ditt arbete ska du kunna presentera dina slutsatser och få feedback från kollegor och andra intressenter.

Sedan årsskiftet har vi en ny organisation med Aktuarier från två olika enheter, en förändring som inneburit nya roller och ansvar. Det vi nu har framför oss är ett stort förändringsarbete som du som chef ska leda. Målsättningen är att vi på 1-2 års sikt ska implementerat ett nytt arbetssätt samt fått ihop gruppen till en.

Vem är du?

Vi ser att du som söker har flera års erfarenhet av aktuarieyrket inom sakförsäkring, arbete inom aktuariefunktionen och har god kunskap om solvensregelverket. Därtill har du erfarenhet av att leda specialister. Du måste uppfylla Finansinspektionens krav för att arbeta som ansvarig för aktuariefunktionen. 

Som ledare besitter du en trygghet i din roll, är nyfiken på utveckling av såväl personer som processer och påvisar stort personligt driv. Vi värdesätter en stark laganda och ser att du trivs med att arbeta i grupp och dela med dig av din kompetens till dina kollegor.

Varför arbeta med oss och med mig Anette Engström, din kommande chef

Länsförsäkringar AB genomförde en omorganisation vid årsskiftet där Avdelningen Aktuarie & Analys etablerades. Anledningen till denna avdelning är att det är ett satsningsområde, som har uppdraget att förflytta länsförsäkringsgruppens analytiska förmåga och bli bäst inom valda delar, så vi har en spännande resa framför oss! 

Avdelningen har hela det aktuariella ansvaret för koncernens 26 sakförsäkringsbolag. Därtill ansvarar vi för avancerad analys och beslutsstöd. Vi består av 75 aktuarier och analytiker med hög kompetens. Ditt team består av 9 drivna och kompetenta kollegor. 

Som chef för avdelningen värdesätter jag ett gott ledarskap hos mina gruppchefer och det är något vi kontinuerligt jobbar med att utveckla. Själv är jag målfokuserad och prestigelös med ett individanpassat ledarskap.

Mer information och ansökan

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Sista ansökningsdag är 16/6 men vi arbetar med löpande intervjuer i denna rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Fackliga representanter

Maria Eriksson 
Facklig representant SACO,
08-588 411 52

Jesper Okko
Facklig representant Forena
08-588 417 70

Kort om tjänsten

Anställningsform: Allmän visstid
Arbetsplats: Stockholm
Kontaktperson: Chef:  Anette Engström: 08-58840988

Länk för ansökan: https://jobb.lansforsakringar.se/LansforsakringarAB/job/Stockholm-Chef-Aktuariefunktionen/729304602/?locale=sv_SE