AMF söker Senior Aktuarie

Vi söker Senior Aktuarie
Aktuarieavdelningen består av tio personer inklusive Chefaktuarie och ansvarar bland annat för AMF:s reservsättning och överskottshantering. Genom ett nära samarbete med andra avdelningar inom AMF bidrar aktuarieavdelningen till att kundernas intressen alltid sätts högst och att vi kan upprätthålla marknadens bästa pensionsprodukt, med hög avkastning och låga avgifter. Därutöver stödjer aktuarieavdelningen den övriga verksamheten i frågor om system- och produktutveckling, kommunikation, samt datakvalitet och beståndsvårdande aktiviteter.

Arbetsbeskrivning
Din roll som Senior Aktuarie kommer huvudsakligen att fokusera på

  • att i nära samarbete med produkt- och juridikavdelningen underhålla och utveckla våra traditionella försäkringsprodukter;
  • att i nära samarbete med kundadministrationen förbättra kvaliteten i våra system, samt att utveckla och underhålla metodik och verktyg för våra beståndsvårdande aktiviteter;
  • att stödja verksamheten med analyser och utredningar kring våra försäkringssystem och -produkter, både inom och utanför aktuarieverksamheten.

Dina kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med relevant akademisk examen och flera års erfarenhet av att arbeta som aktuarie, företrädesvis med relevanta arbetserfarenheter inom traditionell försäkring och hur denna hanteras i försäkringssystem. Kunskap om produktutveckling och försäkringssystemet Lumera är meriterande.

Du drivs av att få arbeta med kunden i fokus och brinner för att leverera en bra pension till våra fyra miljoner kunder. Du har ett brett intresse för pensionsfrågor och är van att arbeta både självständigt och i team. Du är analytisk, ansvarstagande och flexibel, samt nyfiken på att förstå hur dina leveranser påverkar i ett större sammanhang. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är också något vi värdesätter.

Kort om AMF AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 750 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Länk till ansökan Senior Aktuarie till AMF – AMF | Jobylon
Bifoga CV och personligt brev senast 27 mars.

För information om tjänsten kontakta Roland Kristen på +4686963422 alt roland.kristen@amf.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta Kenth Johansson på +4686963367 alt kenth.johansson@amf.se