Aktuarie till Swedbank Försäkring

Vi söker en engagerad och driven person med stort intresse för att utvecklas som aktuarie i ett bolag där vi arbetar och har kul tillsammans

Hos oss på Swedbank Försäkring har du en möjlighet att:

 • Arbeta med reservsättning, de kvantitativa delarna i Solvens 2, IFRS17 (ny redovisningsstandard för försäkringsavtal) samt pris- och lönsamhetsfrågor.
 • Arbeta i nära samarbete med såväl aktuariefunktionen, ekonomi, riskkontroll och affärsverksamheten med arbetsuppgifter som spänner från bolagsövergripande frågorställningar till försäkringstekniska frågor.
 • Delta i arbetet med att vidareutveckla rapporteringsprocesser med avseende på att automatisera och att strömlinjeforma.
 • Arbeta med stora datamängder, analysera och dra slutsatser baserat på statistiska metoder samt delta i diverse verksamhetsprojekt.

I denna roll behöver du:

 • Vara noggrann, strukturerad, driven och ha ett stort intresse för finansiell modellering och utveckling av tekniska lösningar.
 • Drivas av att såväl tillsammans med andra som självständigt utveckla, förbättra och dokumentera arbetet.
 • Kunna presentera och förklara resultat och metoder på ett lättbegripligt sätt för en bred publik.
 • En relevant examen med inriktning mot matematik eller matematisk statistik.
 • Erfarenhet av Excel, VBA, SQL och R.
 • Erfarenhet av att skatta aktuariella antaganden.
 • Erfarenhet som aktuarie, avklarat aktuarieprogram samt kunskaper inom kassaflödesmodellering såsom tex Risk Agillity FM är meriterande.

På Swedbank är medarbetarna vår största tillgång. Vi har en kultur som bygger på respekt, inkludering och öppenhet, där varje medarbetares röst är viktig. Vi stöttar kontinuerlig utveckling. Du som arbetar hos oss leder din egen utveckling och hittar utmaningar som inspirerar dig. Vi värnar om ditt välmående och erbjuder en hållbar och flexibel arbetsmiljö. Som anställd ingår du i gruppgemensamt prestationsprogram och erbjuds tjänstepension, frivillig sjukförsäkring samt andra attraktiva förmåner. Vi arbetar genom våra värderingar: Öppen, Enkel och Omtänksam. Tillsammans levererar vi en positiv och unik upplevelse för våra kunder. Tillsammans gör vi skillnad.

”Bli en del av vårt aktuarieteam där vi arbetar tillsammans för att lösa en bred palett av uppgifter och utvecklar såväl metoder som processer – både intressant och lärorikt!” Peter Henn, rekryterande chef.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2022-11-11

Placeringsort: Sundbyberg
Kontakter
Rekryterande chef: Peter Henn (+46767859112)
SACO: Henrik Joelsson (+46767737009)
Finansförbundet: Kristine Nordin (+46768478999)

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Swedbank är en inkluderande arbetsgivare och diskriminerar ingen utifrån kön, ålder, sexuell läggning eller sexuell identitet, etnicitet, religion eller funktionsnedsättning – alla är välkomna.

Länk till ansökan.