Aktuarie till Löf

Bli vår nästa aktuarie

Löf är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi försäkrar och förebygger skador i sjukvården. Just nu söker vi dig med en matematisk nyfikenhet som vill arbeta som aktuarie.
Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som aktuarie arbetar du med beräkningar av risker och premier i Löfs försäkring samt analys och utveckling av aktuariella antaganden och modeller. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av reservsättning samt Solvens II. I din roll ingår regelbunden rapportering, bokslut, förändringsanalyser samt övriga finansiella utredningar. Aktuarie på Löf har en viktig funktion genom att stötta verksamheten genom att exempelvis bistå med analyser samt att ställa krav på utveckling av relevanta system såsom skadesystem och beslutstöd. Du rapporterar direkt till gruppchef Aktuarie.

Om dig som medarbetare
För att passa in hos oss är du en social, prestigelös och lyhörd person. Du har en god analytisk förmåga och kan förstå och tolka numerisk information. I din roll möter du olika målgrupper och det är därför viktigt att du är pedagogisk och kan förklara utifrån kunskapsnivå. Som person är du noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du trivs i en roll där du arbetar med regelverk och har ett intresse av att bidra till utveckling och en vilja att lära.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot matematik/matematisk statistik eller civilingenjör. Du har minst ett års yrkeserfarenhet som aktuarie eller motsvarande erfarenhet som exempelvis statistiker, analytiker. Du har goda kunskaper i Excel och engelska. Det är meriterande med erfarenhet från försäkringsbranschen och Solvens II samt SAS, Python eller R. Om du har erfarenhet av prissättning eller reservsättning ser vi det som meriterande.

Inte vilket jobb som helst
På Löf arbetar vi mål- och värderingsstyrt. Våra värdeord, Aktiv, Effektiv, Respektfull, och Professionell, genomsyrar vårt sätt att arbeta.

Precis som vi bryr oss om våra kunder, bryr vi oss om våra medarbetare och vill ge dig förutsättningar för utvecklas och göra ett så bra jobb som möjligt. Vi erbjuder en god företagskultur, ett omfattande kompetensutvecklingsprogram, breda hälso- och personalvårdsinsatser och nära samverkan med dina kollegor. Vi har också valt att ha ett flexibelt arbetsupplägg och vår arbetsplats finns i moderna lokaler centralt placerat i Stockholm.

Om oss
Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättningen till patienter som skadas i vården, samt bidra till att antalet vårdrelaterade skador minskar. Vår arbetsplats ligger på Södermalm i Stockholm och tillsammans är vi cirka 190 medarbetare som jobbar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet. Mer information om Löf hittar du på www.lof.se

Kom och jobba med oss
Skicka cv och personligt brev när du söker tjänsten. Eftersom urvalsprocessen sker löpande är det bra om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är den 2023-04-02.

Ansök:
https://lof.varbi.com/se/what:job/jobID:606769/

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta:
Paula Sigdal, Gruppchef Aktuarie
08-501 312 50, paula.sigdal@lof.se

Har du fackliga frågor? Kontakta:
Lisbeth Nylén-Bakurin, Forena
08-551 010 35, lisbeth.nylen-bakurin@lof.se
Maria Wångdahl, Saco
08-551 011 04, maria.wangdahl@lof.se

Personuppgifterna i din ansökan behandlas enbart i rekryteringssyfte och kommer att sparas i maximalt
två år.