Aktuarie till KPMGs specialistteam Riskmodellering

Arbetar du inom försäkringsbranschen idag och vill ta nästa steg i din utveckling och bli än mer affärsmässig som aktuarie? Vill du bli utmanad och att träffa människor med olika specialistinriktningar? Då kommer rollen som specialistkonsult på KPMG att passa dig! Som konsult och rådgivare utvecklas du snabbt eftersom du ständigt ställs inför nya utmaningarna. Här ger vi dig möjlighet att arbeta med några av Sveriges främsta ledningsgrupper och styrelser. Låter det lockande och stimulerande att bli del av Sveriges marknadsledande team inom akturiella tjänster och riskmodellering? Välkommen till oss!

Om oss

KPMG Financial Risk Management (FRM) är en ledande aktör inom regelverk och riskhantering på den svenska och nordiska finansiella marknaden. Vi är idag ca 60 drivna medarbetare och nu söker vårt team inom just Riskmodellering nya kollegor.

FRM’s kunder är primärt banker, försäkringsbolag och stora bolags Treasury-funktioner. Genom ökade krav på riskhantering, redovisning, kapitaltäckning och solvens är det ett stort behov av våra tjänster. Vi hjälper våra kunder i strategi-, utvecklings- och operationella frågor rörande regelverk, styrning och risk. Idag består vår avdelning av fyra team; Internrevision, Regelverk & rapportering, Riskmodellering samt Treasury.

Inom Riskmodellering arbetar vi främst med de risker som påverkar balansräkningen. Vi är experter inom området som rör reglerade riskmodeller för banker och försäkringsbolag, både riskmodeller för kapitaltäckning och solvens samt riskmodeller för redovisning, IFRS 9 och IFRS 17. Vi jobbar också med riskmodeller för värdering av olika produkter.

Inom försäkring utvecklar vi akturiella system och ligger i framkant gällande rapporteringssystem för kassaflödesberäkningar, och idag är vi marknadsledande gällande att driva stora IFRS 17 projekt på marknaden och inom bank arbetar vi primärt med att utveckla och utvärdera riskmodeller för kreditrisk. – Vill du lära av de bästa specialisterna på marknaden och arbeta i Sveriges vassaste riskmodelleringsteam? Då har du kommit rätt!

Din roll

Du kommer till exempel att arbeta med:

 • Utvärdera/granska modeller för finansiell redovisning och kapitalkrav (IFRS 4, IFRS 17, Solvens 2 & IORP 2).
 • Hjälpa våra kunder att förstå konsekvenserna av regulatoriska förändringar.
 • Erbjuda rådgivning till ledningsgrupper och styrelsen på företag och hjälpa dem att utveckla effektiva risk- och affärsstyrningsprocesser: från affärsmål och riskapetit till design av KPI, limiter och dess uppföljning.
 • Arbeta med rådgivning i förhållande till bolagets investeringsstrategier.
 • Stödja andra avdelningar inom KPMG med t.ex. värdering av kredit- eller försäkringsportföljer i M&A sammanhang.

Du kommer inledningsvis att arbeta tillsammans med seniora specialister som ger dig utrymme att ta för dig i uppdragen under dennes ansvar. Vårt mål är att du ska komma in i den praktiska leveransen så snabbt som möjligt och dina arbetsuppgifter kommer successivt att utvecklas i takt med att din erfarenhet växer. Vi erbjuder dig en stimulerande vardag, där du kommer få möjlighet att utvecklas snabbt och coaching från de bästa.

Genom att arbeta som konsult, får du möjlighet att arbeta i en föränderlig vardag, med några av Sveriges absolut största försäkringsbolag. Du får möjlighet att bredda dig om du så önskar och du erbjuds att samarbeta med både kollegor från andra delar inom KPMG Sverige och internationella kollegor, samt samarbeta med klientens egna resurser.

Vi söker dig som har:

 • Minst 2–5 års arbetslivserfarenhet inom försäkring eller bank.
 • Universitet- eller högskoleutbildning där matematik, statistik, fysik och programmering är i fokus.
 • Erfarenhet inom regulatoriska ramverk exempelvis Solvens 2 eller IORP 2
 • Mycket god analytisk förmåga.
 • Goda kunskaper i programmering, t.ex. databaser, Python, R, Java, C++ och/eller C#.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både skrift och tal.

Det är meriterande om du:

 • Har arbetslivserfarenhet från försäkringsbolag, bank eller konsultverksamhet.
 • Är eller diplomerad aktuarie.
 • Har erfarenhet av kassaflödesmodellering.

Vi söker en person som brinner för analys, komplex problemlösning och är kommunikativ och strukturerad samt kan se kreativa lösningar där andra ser problem. Du har en god samarbetsförmåga då vi oftast arbetar i större projektteam ute hos en kund. Vidare arbetar vi med kollegor från andra team inom KPMG Sverige och även med internationella kollegor samt klientens egna medarbetare. Vi tror att kandidaten ser denna diversifierade miljö med olika kontaktytor som något givande och positivt.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av CV. Då vi arbetar med löpande urval, ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 juni 2024. Annonsen kan komma att stängas ner om rätt person hittas innan sista publiceringsdagen.

Vill du veta mer om tjänsten innan du söker är du varmt välkommen att kontakta:
Claes Westerdahl, Head of Riskmodeling och teamlead: claes.westerdahl@kpmg.se
Björn Widing, Head of Actuarial and Insurance Risk: bjorn.widing@kpmg.se

Vi ser fram emot att höra från dig!