Aktuarie sökes till Länsförsäkringar Fondliv

Aktuarie sökes till Länsförsäkringar Fondliv
Vi söker nu en aktuarie med intresse för och erfarenhet av aktuariell analys. Tjänsten erbjuder dig mycket goda möjligheter att utvecklas i din roll som aktuarie och kan anpassas utifrån din kompetens, erfarenhet och preferenser.

Om jobbet
I din roll kommer du i samarbete med övriga aktuarier att genomföra beräkningar för solvensändamål, finansiell redovisning och lönsamhetsanalys. Samtidigt arbetar du med utveckling av aktuariella metoder och processer samt stödjer andra avdelningar med din aktuariella kompetens.

Du kommer att ingå i en aktuarieavdelning bestående av fem personer som tillsammans utför aktuariellt arbete avseende Fondlivs fondförsäkring, garantiprodukt och riskförsäkringar.

Tjänstens placering är på Gärdet i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet
Vi vill att du har följande bakgrund:

  • Examen inom matematik/matematisk statistisk eller civilingenjörsexamen
  • Arbetslivserfarenhet som aktuarie inom fond- ellerlivförsäkring
  • Intresse för aktuariell modellering/analys, erfarenhet av Solvens 2 är meriterande

Vem är du?
Som person är du analytisk, målinriktad och har ett personligt driv. I din roll som aktuarie arbetar du ofta med andra delar av verksamheten och det är viktigt att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och kan jobba utifrån ett helhetsperspektiv.

Om oss
Länsförsäkringar Fondliv är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB och är länsförsäkringsgruppens fondförsäkringsbolag som erbjuder pensionssparande och trygghetslösningar främst inom tjänstepension. Vi är ledande på den fria tjänstepensionsmarknaden och strävar efter att våra liv- och pensionskunder ska uppleva Länsförsäkringar som begripliga, trygga och nära. Pensions- och livförsäkringsmarknaden står inför stora förändringar, som drivs av nya regelverk samt ökat prisfokus och rörlighet via flytträtt. All vår verksamhet och anpassning till nya förutsättningar vilar vi på en stabil grund i det kundägda och vårt främsta mål är att vi har de nöjdaste kunderna.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 31 januari, så tveka inte att söka redan idag.

Ansök här:
https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1588&ProjectId=145183&DepartmentId=19004&MediaId=5&SkipAdvertisement=False

  • Markus Sjöström, chef 073-867 41 62
  • Bitte Franzén Molander, kontaktombud SACO, telefon 08-588 403 79
  • Susanne Hirsch, kontaktombud FTF, telefon 08-588 406 35

 Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Läs mer om oss
https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/