Folksam söker en affärsaktuarie

Folksam söker en affärsaktuarie

Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidareanställning och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för sakförsäkringar.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings-och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Vi har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen kommer du att vara nyckelspelare i att förverkliga det.
Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams saks produkter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i affärsaktuarierollen är:
– Bokslut och rapportering
– Produktutveckling
– Riskvärdering och analys av nya affärer
– Kontakter med affärspartners
Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.
Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Vi är kring 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har något eller några års arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie, gärna med erfarenhet av att arbeta med motorförsäkringar. Vidare har du en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens. Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, och tidigare programmeringskunskaper i SAS, Python eller liknande är meriterande.
För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag.
Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 september 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.